החל מתאריך 26.10.17 נכנס לתוקף חוק הקובע כי על כל אתרי האינטרנט בישראל המספקים מידע לציבור להיות נגישים לבעלי מוגבלויות, בעלי אתרים שאינם מונגשים עלולים להיות חשופים לתביעות פיצויים בסכומים של עד 75,000 ₪.
מהי למעשה נגישות אתרים?
מטרתה של הנגשת אתרים ברשת היא לאפשר לאנשים בעלי מוגבלויות (לקות ראיה, מוגבלות פיזית, שכלית או אחרת) לחוות את האתר שלכם בצורה מלאה וללא חוסרים הנובעים ממוגבלותם.
איך מתבצעת הנגשת אתר?
תהליך הנגשת האתר כולל הוספת תוסף המאפשר לפשט את חוויית השימוש באתר (הגדלת\הקטנת הטקסט לפי דרישה, שינוי גופן, הדגשת קישורים, ניווט באמצעות מקלדת, ואפשרות לשינוי ניגודיות), ויצירת חלופות לתכנים אשר אינם זמינים או אשר יוצרים קושי לשימוש בקרב משתמשים בעלי מוגבלויות, לדוגמא – הוספת כתוביות לסרטונים בכדי לאפשר לאנשים בעלי לקויות שמיעה להבין את המתרחש בסרטון, או הוספת תוויות טקסטואליות לתמונות אשר כוללות את תיאור התמונה בכדי שמשתמשים הנעזרים בקוראי מסך יוכלו להיחשף לכלל התוכן באתר ללא פגיעה בחוויית השימוש.
מהם היתרונות בהנגשת אתר?
מעבר להיותה של ההנגשה חובה על פי חוק, ישנם יתרונות לא מבוטלים לביצועה,
ראשית – אתרים שאינם נגישים – אינם זמינים ומזמינים לאנשים בעלי מוגבלויות המהווים כ-20% מכלל הגולשים ברשת, הנגשת האתר מאפשרת לנו להגדיל את קהל היעד הפוטנציאלי שלנו ולהגיע לשווקים חדשים שלא היו זמינים לנו אחרת.
שנית – הוספת חלופות לתכנים מעשירה את התוכן הקיים באתר ומשפיעה על האופן בו הוא מדורג במנועי החיפוש השונים.
שלישית – הנגשת האתר משפרת את חוויית המשתמש באתר לכלל המשתמשים ולא רק למשתמשים בעלי מוגבלויות.
לסיכום – הנגשת אתרכם תאפשר חשיפה שלו לקהל רחב יותר ותיצור עבורכם הזדמנויות עסקיות חדשות, תשפר את מיקומו בתוצאות החיפוש בגוגל ובמנועי חיפוש נוספים, ותתרום לקידום העסק או המטרה שלשמה הוקם האתר, אנו בספרינג ואלי מציעים שירותי הנגשת אתרים לכל האתרים אותם אנו מקימים ומנהלים, מתוך רצון לעזור הן ללקוחותינו והן לציבור הגולשים.
מה עושים עסקים קטנים שלא יכולים להרשות לעצמם להנגיש את האתר?
דרך אגב התמונה של הפוסט ממש יפה