מה הקשר בין בניית בית לבניית אתר אינטרנט? - Spring Valley Digital Solutions

מה הקשר בין בניית בית לבניית אתר אינטרנט?

לפטופ אייפון ואייפד

בכל פעם שאני מדברת על בניית אתר אני מוצאת את עצמי מנסה למצוא השוואות שונות והקבלות לעולם המושגים שרוב בני האדם מכירים. כן, בואו נודה על האמת, כל המילים היפות והמפוצצות כמו: שפות קוד ומערכות ניהול תוכן, סגור, פתוח ועוד… לא אומרות הרבה למי שלא מגיע מהתחום.

אשמח לעשות סדר במושגים ולהסביר לכם, בעלי עסקים קטנים וגדולים (טוב, קטנים כי להם אולי עדיין אין אתר), מה כל החברות מנסות למכור או מוכרות לכם ומה אתם צריכים לקחת בחשבון בתהליך הנפלא של בניית אתר אינטרנט לעסק שלכם.

אתחיל קצת מניסיוני האישי- במקביל לעבודתי בספרינג ואלי ולמעבר מתל אביב לעמק המעיינות (#העמק שהוא חלום), אני בונה בית בישוב שלפים. ברור לי שהוא יהיה יפה ונח להגעה ברגל או ברכב, ושהוא יהיה פרקטי ויעיל עבור משפחתי המתרחבת ועבור אורחים. למה החלטתי לבנות?

 

בואו נתחיל ביסודות

מתלבטים לגבי בניית אתר?  הנכס הדיגיטלי שלכם, "כרטיס הביקור" של שנת 2018 בואכה 2019.

ברור שאתם רוצים שהוא יהיה יפה ומעוצב באופן מושלם. הוא חייב להופיע בחיפושים הראשונים בגוגל וצריך להיות נח לגולש (חוויית משתמש- גם לשם נגיע בהמשך).

בונה או שוכר?

לפני שנגיע ליצירת המופת שלכם, נכיר קצת את המגרש שעליו בונים.

ניגע ביסודות הבניה (בדגש על בניה מ"אפס").

קוד פתוח או קוד סגור? ישנן פלטפורמות שונות לבניית אתרים.

התחום העיקרי שמבדיל ביניהם הוא הקוד.

האם הפלטפורמה בנויה בקוד (כל הג'יבריש שכנראה אתם לא מבינים בו כל כך שנמצא "מאחורי" הדף) פתוח או סגור, ובמילים פשוטות יותר: האם נוכל בהמשך לבצע שינויים ותוספות באתר ללא צורך באותה חברה שממנה רכשתם את האתר.

קיימות אופציות לרכוש תבנית (מחברה, לא תבנית וורדפרס) שמתאימה בול לעסק, היא תעלה כמה עשרות עד מאות שקלים בחודש (ויש גם בחינם, לדוגמא WIX) כל שעליך לעשות זה לבחור את התבנית המועדפת ולהעלות אליה את המידע והתמונות. עבודה פשוטה וידידותית לכל אדם- ויש לך אתר!

קיימות פלטפורמות בעלות  קוד פתוח ומערכות ניהול תוכן. העיקרית והשכיחה היא מערכת ה WordPress –  שהרעיון שלה  שבתום בניית האתר, הוא שייך לך! (ולא לחברה שבנתה אותו) ובמערכת ניהול התוכן ניתן להעלות תכנים (תמונות ומידע) לבד.

יתכן ומדי פעם יהיה צורך בעזרה מאיש מקצוע (מתכנת) שמבין את הקוד על מנת להוסיף או לשנות את המבנה (במידת הצורך) אבל מעתה ואילך האתר- הנכס הדיגיטלי הזה, שלך בלבד.

אחזור לעברית פשוטה J:  בתחום המגורים בישראל יש חלוקה (אחת מיני רבות) בין מי שמטרתו בניית בית (רוכשים מגרש, מתכננים עם אדריכל ויוצאים לדרך) לבין מי שבוחר לגור בשכירות (קוד פתוח מול קוד סגור בהתאמה) הראשונים מחליטים על הגודל, הצורה והפונקציונליות של החדרים. הם בעלי הנכס ויכולים בעתיד לשבור קיר או להוסיף קומה. הם לא צריכים רשות (בהתאם לחוק כן?). מעתה ועד עולם זה הנכס שלהם (כמובן לאחר שסיימו לשלם עליה ואין חוב עבור הנכס).

מי שבחר לגור בשכירות, משלם מדי חודש לבעל הבית תשלום עבור המגורים, ראש שקט ונטול דאגות על מטראז' ומה יהיה גובהה של התיקרה…

הקאץ'? הדייר לא יכול להחליט על דעת עצמו על הרחבת הנכס, שיפוץ או שבירת הקיר בין המטבח לסלון. הוא גר בכיף, אבל הבית לא שייך לו  (לא היום ולא מחר) יתכן מאוד  שביום מן הימים בעל הבית גם יבקש מהשוכר להתפנות תוך זמן קצר.

לסיכום ההשוואה- באתר בקוד פתוח רוכשים את הקבצים שהאתר בנוי עליהם, ולאחר שהקבצים נשלחים, ובהמשך לחברת האחסון (נגיע גם אליה) נרכש גם דומיין  (הכתובת הזאת שמופיעה שם למעלה בתיבה WWW.SPRING-VALLEY.CO.IL ) הנכס שייך לך בלבד! בקוד סגור האתר יושב על קבצים שלא שייכים ולא יהיו שייכים לך לעולם. כל עוד תשלם עבור האתר אתה שם, אבל ברגע שתחליט לצאת ממנו וללכת לספק אחר האתר כבר לא שלך (נכון, יש גם ללא תשלום חודשי, אך גם שם זה לא שלכם) והאופציה שנראית לא הגיונית לאף אחד אבל היא גם קיימת, אם אותה חברה תיסגר או תיפול, גם אז הנכס היקר שלכם ייפול איתה.

טוב, אז הבנו את נושא שייכות האתר ומי הבעלים שלו, חייבת לציין שיש עוד יתרונות לקוד פתוח ולשם נגיע כשנדבר על קידום ושיווק האתר שלכם אבל אנחנו עדיין לא בנינו את האתר J אז בואו נמשיך.

אייפד וטלפון סלולרי

אז אם בחרתם לבנות, כדאי שתדעו…

דומיין- הכתובת של האתר שלכם. יש חברות שונות שדרכם ניתן לרכוש את הדומיין (למשל https://il.godaddy.com/en/ או https://www.domainthenet.com/he/default.aspx ). זה יכול לנוע בין 50-120 ₪ תשלום שנתי. אני ממליצה בחום לבצע את התשלום בעצמכם (ולא דרך מי שבונה לכם את האתר).

גם אם אתם נעזרים בבונה האתר בשביל הרכישה, יש להקפיד להירשם עם כתובת מייל שלכם בלבד ובכרטיס האשראי שלכם. מי יודע אם תכירו את אותו אדם שרכש עבורכם בשנה הבאה… הכתובת צריכה להיות זהה עד כמה שניתן לשם העסק.

חברת האחסון- עם סיום בניית האתר יש לבחור חברת אחסון. החברה תעלה עבורכם את האתר לשרת וכך תוכלו "להיות באוויר". יש עלות חודשית עבור אחסון אתר, מעשרות (גם 5$) למאות שקלים לחודש בהתאם לשרת ולחברה. אם הכל הולך כשורה, מה טוב. אבל ברגע שיש בעיות ואתם צריכים "להשיג" את החברה אז תיבחן מידת השירותיות של החברה ולכן חשוב שתהיה גישה נוחה להגיע אליהם..

תעודת SSL במילה אחת, אבטחה.

תשלום שנתי (כל שנה צריך לחדש את התעודה) היא מגינה לכם על האתר מכל מיני מזיקים שיכולים לפגוע, להתקין וירוסים, לחדור לפרטי משתמשים ועוד.

באתרים עם מערכת סליקה ורכישה זה מתחייב על ידי חברות הסליקה, אבל היום זה MUST ומומלץ לכולם. גם גוגל תתריע לגולשים אם אין לכם תעודה וזה פוגע "בשם הטוב" של האתר.

אם אתם רוצים לבדוק אתרים תסתכלו בכתובת ותבחינו אם רשום http או https האחרון מוגן.

עד כאן שיעור ראשון בנושא האתר החדש שלכם, בפרק הבא נדבר על אפיון האתר, העיצוב ועולם הפיתוח- יהיה מרתק, תעקבו.

תפריט נגישות