האם ידעתם כי 25% מאזרחי ישראל הם בעלי מוגבלויות? האם העליתם בדעתכם שמעבר לחובתכם המוסרית כלפיהם, ייתכן ואתם כמנהלי עסקים, מפספסים פלח שוק משמעותי מאוד?
איך מפספסים? בכך שאתם לא מנגישים אתרים. ואני לא מדברת על אתרים פיזיים אלא על אתרי אינטרנט.
בואו נעשה סדר…ונתחיל בחוק היבש והפשוט.
על פי תקנות משרד המשפטים כל אתר אינטרנט אשר מספק "שירות לציבור" מחויב בהנגשה ברמת AA. ולא רק אתרי אינטרנט אלא גם כל מסמך, אפליקציה, שירות או מידע הניתנים לציבור דרך הרשת.
מה נכלל בגדר "שירות לציבור"? שירות שניתן לציבור או לחלק מסוים ממנו בידי גוף ציבורי או במקום ציבורי.
דוגמאות?
שירותי רווחה, השכלה, שירותי מסחר, בריאות, פנאי, תיירות, ספורט, הארחה, דת, בידור, בנקאות, ביטוח, תרבות, פנסיה ועוד.
אז אם הבנו את זה, נתקדם ונספר לכם שמנהל עסק שבוחר לא להנגיש את אתר האינטרנט שלו, את האפליקציה או את המסמך הדיגיטלי, מעמיד את עצמו ב"סכנת" תביעה אזרחית עד 50,000 ₪ ללא הוכחת נזק או תביעה מנהלתית- תביעה של נציבות המדינה על סך 150,000 ₪ וכולל חשיפה פלילית.
אבל אם תשאלו אותי, התביעה האמתית שלכם תהיה מהציבור אשר יבין שבחרתם לא לאפשר לבעלי המוגבלויות להיות חלק מהשירות אותו אתם מציעים. אני מדברת על "תביעה חברתית" שמבחינתי, משמעותית לא פחות.
אז מה עושים?
האמת שזה מאוד פשוט.
הנגשת האתר הנדרשת מתייחסת למוגבלויות השונות: כמו לקויות ראיה, עיוורון ושמיעה, מוגבלויות פיזיות ומוטוריות וכן לאנשים עם מוגבלות קוגניטיבית כדוגמת הפרעות קשב וריכוז או דיסלקסיה.
אנשי פיתוח מכירים היטב את מגוון המוגבלויות וההתאמות הנדרשות להן באתר. הם יעשו עבורכם את העבודה ואתם תוכלו לישון בשקט גם כי גיליתם רגישות ועשיתם מעשה חברתי נכון, גם כי לא תהיו בסכנת קנסות אמתית וגם כי הגדלתם באופן משמעותי את קהל היעד שלכם.
אם הבנתם כמה זה משתלם לכם, בכל ההיבטים, השאירו פרטים ומחלקת הפיתוח שלנו תחזור אליכם בהקדם.